Πιστοποιημένο Σεμινάριο Φωτορεπόρτερ

 • Posted on:  Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2016 09:53

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΓΡΑΜΜΗ διοργανώνει και υλοποιεί Σεμινάρια Φωτορεπόρτερ διάρκειας 25 ωρών.Ο Φωτορεπόρτερ είναι ο δημιουργός φωτογράφος ειδικευμένος στο φωτορεπορτάζ ο οποίος χρησιμοποιεί ως τεχνικό μέσο φωτογραφική μηχανή και δεν έχει σταθερό χώρο εργασίας. Μετακινείται διαρκώς αναλόγως των αναγκών των περιστάσεων. 

Η δουλειά ενός φωτορεπόρτερ είναι να δημιουργεί φωτογραφίες από καταστάσεις και αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δημοσιεύματα, εφημερίδες, περιοδικά και άλλα μέσα και που είναι συνήθως συνδεδεμένα με συγκεκριμένες γραπτές αναφορές, ιστορίες ειδήσεων και άλλες πληροφορίες ή με το περιεχόμενο ή τη σχεδίαση των δημοσιευμάτων.  

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μπορέσει κάποιος να λειτουργεί ως επαγγελματίας φωτορεπόρτερ έτσι  ώστε να είναι ο δημιουργός φωτογράφος ο οποίος εκχωρεί κατ΄ επάγγελμα και έναντι αμοιβής, εξουσίες του περιουσιακού δικαιώματος των υπό οποιαδήποτε μορφή φωτογραφιών που δημιουργεί, κυρίως επίκαιρου αντικειμένου προς τη χρήση από μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν ως φωτορεπόρτερ , σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γρήγορη και απόλυτη εξειδίκευση στο αντικείμενο με σκοπό την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και γενικά σε όσους θέλουν να μάθουν να εκφράζονται με δημιουργικό τρόπο.

 

Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

 1. Είδη φωτορεπορτάζ-Είδη φωτογραφικού εξοπλισμού
 2. Βασικές γνώσεις αισθητικών πλάνων & εικόνας
 3. Κώδικας δεοντολογίας φωτοειδησεογραφίας
 4. Νομοθετικό πλαίσιο για δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας
 5. Φακοί- Φωτισμός
 6. Φωτορεπορτάζ-σύνταξη
 7. Βασικές αρχές σκηνοθεσίας
 8. Μακροφωτογραφία
 9. Φωτογραφικές τέχνες

Το επάγγελμα του φωτορεπόρτερ έχει τις καλύτερες προοπτικές, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στη διεθνή αγορά εργασίας. Μετά την παρακολούθηση του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να απασχοληθούν:

 • Σε εφημερίδες & περιοδικά στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση
 • Στις γραφικές τέχνες
 • Στον τουρισμό
 • Ως ελεύθερος επαγγελματίας σε δικό του studio

*Στις αιτήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συνεργαστείτε μαζί μας

 • Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Ανέργους +

 • Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Αυτοαπασχολούμενους +

 • Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Eπιχειρήσεις +

 • 1