Ι.Ε.Κ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

  • Posted on:  Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 09:21

Το Ι.Ε.Κ ΓΡΑΜΜΗ έχει επίσημη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας και προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις στο τομέα της Δημοσιογραφίας.
Το αντικείμενο της Δημοσιογραφίας αφορά ολόκληρη την παραγωγή της είδησης από την πηγή μέχρι και την μετάδοση. Ο Δημοσιογράφος είναι ο μεσάζοντας ανάμεσα στο γεγονός και τον πολίτη. Ανατρέχει στις πηγές του γεγονότος, τις επεξεργάζεται, τις διασταυρώνει , συντάσσει την είδηση και κοντά τη μεταδίδει.
Το επάγγελμα το Δημοσιογράφου στηρίζεται στην προσωπική καλλιέργεια και γνώση καθώς και στη σωστή χρήση του λόγου. Πρέπει να ενημερώνεται διαρκώς, να διαθέτει κρίση και να μπορεί να αναλύει καταστάσεις ανεξάρτητα από τη φύση της συγκεκριμένης απασχόλησής του. Επιπρόσθετα, ο Δημοσιογράφος οφείλει να μπορεί να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, να μπορεί να παρευρίσκεται άμεσα στο επίκεντρο των εξελίξεων για να ενημερώνει την κοινή γνώμη με σεβασμό στην αλήθεια και στη δημοσιογραφική δεοντολογία.
Τα είδη ρεπορτάζ που μπορεί να αναπτύξει είναι:

 

  • Πολιτικό ρεπορτάζ
  • Οικονομικό ρεπορτάζ
  • Διεθνές ρεπορτάζ
  • Καλλιτεχνικό ρεπορτάζ
  • Ελεύθερο ρεπορτάζ
  • Αθλητικό ρεπορτάζ


 
Ο Δημοσιογράφος χρειάζεται ειδικές γνώσεις ανάλογα με το τομέα στον οποίο εργάζεται. Ο συντάκτης διεθνών θεμάτων απαιτείται να γνωρίζει καλά πάνω από δύο ξένες γλώσσες, ο συντάκτης επιστημονικών θεμάτων απαιτείται να έχει καλό θεωρητικό γνωστικό υπόβαθρο στις επιστήμες και ειδικότερα για τα οπτικοακουστικά μέσα ο συντάκτης – παρουσιαστής θα πρέπει να διαθέτει μία σειρά προσόντων από τα οποία το σημαντικότερο είναι η σωστή άρθρωση. Για το λόγο αυτό ο Εκπαιδευτικός μας Οργανισμός εξοπλίζει τους σπουδαστές του με γνώσεις και εμπειρία, ώστε να σταδιοδρομήσουν ως αξιόλογοι συνεργάτες και να διακριθούν στο χώρο της Δημοσιογραφίας.

Το δυναμικό του Ι.Ε.Κ ΓΡΑΜΜΗ απαρτίζεται από άρτια καταρτισμένους καθηγητές , οι οποίοι είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες στην αγορά εργασίας, με πολύπλευρες γνώσεις και πολυετή εμπειρία.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες μαθημάτων και για τη γενική λειτουργία του Ι.Ε.Κ Δημοσιογραφίας απευθυνθείτε σε κάποιον από τους Σύμβουλους Εκπαίδευσης της σχολής μας.